Millainen on hyvä työtuoli

Tuolia on voitava säätää toimimaan täsmälleen omien työtehtävien, tarpeiden ja mittojen mukaan. Satulatuoli tai muu vastaava seisomakorkeudelle säädettävä työtuoli antaa vaihtelua työasentoihin, koska tuoli avaa lantiokulmaa ja kuormittaa siten selkää tasaisemmin.

Asiantuntijoiden mielestä paras istuma-asento onkin vaihteleva istuma-asento; siksi ei ole yhtään huono idea vaihdella päivän aikana erilaisia tuoleja, varsinkin, jos ryhti on huono istuttaessa.

Ei siis ole olemassa vain yhtä hyvää työasentoa, vaan hyviä työasentoja ovat kaikki mahdollisimman luonnolliset työasennot, missä lihakset eivät ole turhaan jännityksessä eikä kuluttavia, toistuvia liikkeitä ole. Ihminen viettää tänä päivänä huomattavan ajan elämästään istuvassa asennossa.

Hyvässä asennossa istumisessa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta vääristynyt asento tai liian pitkä istuminen samassa paikassa ottaa voimille; keskimäärin selän kiputilat yleistyvät kun päivittäinen istumisaika ylittää neljä tuntia. Vuosien varrella vähäisetkin väärät liikkeet mahdollisesti yhdistettynä vähäiseen liikkumiseen, kasautuvat isoiksi ongelmiksi; säryiksi, kivuiksi ja jopa vammoiksi.