Montako tuntia päivässä istut työtuolissasi? Onko se säädetty oikein, juuri sinulle sopivaksi? 

Tiesitkö, että 55 % toimistotyötä tekevistä ihmisistä istuu työtuoleissa, jotka on alunperin hankittu jotakuta muuta varten? 42 % heistä ei osaa käyttää kaikkia työtuolinsa säätöjä ja vain 38 %:lla työtuolin ergonomia on tutkittu. 88 %:lla toimistotyöntekijöistä on ollut niska- ja hartiavaivoja, 22 % on joutunut olemaan niiden vuoksi poissa töistä. *)

Sillä, miten istut on merkitystä. Huolehdi kehostasi ajoissa, sillä oikean työtuolin valinta vaikuttaa terveyteen, jaksamiseen, tehokkuuteen ja jopa ajatteluun. Istut hyvin silloin, kun et ajattele sitä!

*) Toimistotuolitutkimus 03/2008, Research International Finland Oy.

Ergonominen työpiste lähtee hyvästä työtuolista, jonka tärkein ominaisuus on, että se sopii itselle, omaan työhön sekä tilaan, mihin tuoli on tarkoitettu: ahtaaseen tilaan ei kannata hankkia isoa tuolia. Ihminen ja työt ovat yksilöllisiä; siksi itselle sopivaa työtuolia kannattaa istua ja testata. Nyrkkisääntö on, että hyvä työtuoli tukee työtehtävässä kehoa oikein, joten pienelle ihmiselle sopii pieni tuoli ja isolle ihmiselle iso tuoli.

Huono tuoli ja epäergonominen istuma-asento johtaa ennen pitkää ryhdin huononemiseen ja muihin selkävaivoihin viimeistään vanhemmalla iällä.

Varmista, että istut Approved by Toplux -merkillä varustetulla työtuolilla - Toplux tuolissa istut hyvin!Tuoli