Hurdan stol är en bra arbetsstol?

Stolen måste kunna justeras enligt dina arbetsuppgifter, behov och dimensioner. Sadelstol eller motsvarande ståstöd ger växling till arbetsdagen, eftersom dessa stolar öppnar höftvinkeln och därmed belastar ryggen jämnare än vanliga stolar.

Enligt experterna är en varierande sittställning den bästa: därför är det ingen dålig idé att variera mellan olika stolar under dagen, speciellt om du har dålig hållning när du sitter.

Det finns inte bara en bra arbetsställning, utan alla arbetsställningar var du sitter i en bra avslappnad och naturlig arbetsställning är de rätta för dig. Musklerna får inte vara spända och du borde inte utföra repetitiva tärande rörelser. Nuförtiden spenderar människorna för mycket tid stillasittande under hela sina liv.  

Sittande i en bra hållning är bra för kroppen men en förvrängd hållning och stillasittande ökar ryggsmärtorna. Om den genomsnittliga tiden du spenderar sittande överskrider 4 timmar, får du troligtvis problem med ryggen. Även de lilla fela rörelserna kombinerade med bristande motion kan ackumulera i stora problem: värk, smärtor och till och med skador såsom diskbråk i ryggraden.